Uhićen osumnjičenik za ubojstvo Meksikanke na Marjanu

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji s Ravnateljstvom policije, Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva 31-godišnje državljanke Meksika.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak  22. kolovoza 2012. u poslijepodnevnim satima u Park šumi Marjan u Splitu, presreo 31-godišnjakinju, kojoj je   samoljepivom trakom vezao ruke i usta, a zatim ju, uporabom tjelesne snage, odnio na skrovitu lokaciju. Dolaskom do mjesta događaja, osumnjičenik je oštećenu položio u prirodno udubljenje, djelomično ju razodjenuo te joj kuhinjskim nožem zadao reznu ranu na vratu od posljedice koje je oštećena iskrvarila i umrla. Nakon toga, osumnjičenik je mrtvo tijelo prekrio zemljanim slojem i granama, a dio osobnih predmeta oštećene, zajedno sa sredstvom izvršenja – kuhinjskim nožem, sportskom majicom – dresom NK «Milan» s natpisom «REK_I» i brojem 5 te drugim predmetima ubacio u svoj ruksak, kojeg je odbacio nedaleko od mjesta događaja i koji je naknadno pronađen prilikom pretrage terena. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su dokazi da je osumnjičenik počinio predmetno kazneno djelo.

U rješavanju spomenutog kaznenog djela policijski službenici obavili su brojne operativno-taktičke radnje, sukladno važećim zakonskim propisima i pravilima policijske struke. Obavljeno je oko 280 obavijesnih razgovora te kriminalistički istraženo 80 potencijalnih osumnjičenika.  U rješavanju kaznenog djela, osim policijskih službenika, veliki doprinos dali su i građani, koji su se u velikom broju javili i dali korisne informacije.

Osumnjičeni 28-godišnjak je doveden u pritvorsku policijsku jedinicu te će, uz kaznenu prijavu, biti doveden na Županijsko državno odvjetništvo.